От парламентарната група на ИТН излязоха с декларация, в която коментират,

...
От парламентарната група на ИТН излязоха с декларация, в която коментират,
Коментари Харесай

ИТН: Желязков днес трябваше да отстъпи председателското място на Никола Минчев

От парламентарната група на ИТН излязоха с декларация, в която разясняват, че не е спазено джентълменското съглашение за ротация на ръководителя на Народното събрание . Тя беше прочетена от парламентарната естрада от депутата Филип Станев.

Днес е 19 юли - една забележителна дата ще бъде това оттук насетне в българската история, уточни той. Станев напомни, че при започване на Народното събрание е била контрактувана ротация, обвързвана както с поста на министър-председателя, по този начин и с ръководителя на Народното събрание.

Депутатът означи, че съгласно предварителното " джентълменско съглашение " сред ПП-ДБ и ГЕРБ, Росен Желязков през днешния ден е трябвало да отстъпи председателското място на Никола Минчев .

Забелязваме обаче, че Желязков продължава да бъде на председателското място, а Минчев не заема това място, няма ротация, добави Станев. По думите му тази ротация не се е случила, най-вероятно защото не било спазено по този начин нареченото джентълменско съглашение сред съдружните сътрудници. Според него това може би наподобява малко занимателно, само че в действителност е доста тъжно.

Не зная за какво не се случи тази ротация, за какво в този момент Минчев не води съвещанието, а продължава да води Желязков, сподели още Станев и добави, че не знае по какъв начин ще се случи и ротация на министър председателите. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР